31 juli 2009

Supersnel toetje: yoghurt met lemon curd en frambozen

Yoghurt met Lemon curd en frambozen

Dit snelle en superlekkere toetje maakte ik een tijdje geleden voor het eerst. Mijn dochter had ons uitgenodigd om te komen eten in haar nieuwe huis. Ze zat nog midden in de verhuizing, ze had alleen tijd voor het hoofdgerecht, het toetje mocht mams maken. Het viel zo in de smaak dat we - zowel dochterlief als ik - het nog regelmatig maken.

Yoghurt met lemon curd en frambozen
  • ½ liter Griekse yoghurt
  • ± 6 volle eetlepels lemon curd
  • 2 bakjes frambozen
Schep de lemon curd door de yoghurt. Verdeel over 4 dessertschaaltjes en garneer met de frambozen. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over en serveer meteen.

Het hoofdgerecht was trouwens ook heel erg lekker: gebakken vis in serranoham met salie-citroen-botersaus en daarbij gekookte nieuwe aardappeltjes in de schil. Complimenten voor mijn dochter!

Vis in serranoham met salie-citroen-botersaus

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Marjoke zei

Tsja, de appel valt niet ver van de boom, hoewel mijn eigen dochter koken absoluut niet leuk vindt en liever hier aanschuift.
Het toetje met lemoncurd ziet er lekker eenvoudig en fris uit en zal zeker deze week nog gemaakt worden.

Meibloempje zei

En echt lekker is natuurlijk de Lemon curd zelf maken. Niet te vergelijken met het spul uit een potje... veel lekkerder en in een kwartiertje klaar!