30 juli 2009

Varkensvlees met zoet-zure saus

Varkensvlees met zoet-zuur saus

Bijna alles in 1 pan, alleen de rijst voor erbij moet je nog even apart koken. Lekker, makkelijk en snel klaar.

Varkensvlees met zoet-zure saus
  • 1 klein blikje ananastukjes, sap opgevangen
  • 60 ml water
  • 30 ml/2 eetlepels (rijst)azijn
  • 30 ml/2 eetlepels Chinese sojasaus (geen ketjap)
  • 15 ml/1 eetlepel vloeibare gula djawa (palmsuiker) of bruine basterdsuiker
  • 15 ml/1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 eetlepel maizena
  • 450 gram varkenshaas, in plakjes
  • 2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
  • 6 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 gele paprika, in schuine stukjes
  • 1 rode paprika, in schuine stukjes
  • 150 gram peultjes, afgehaald
Roer ananassap (± 80 ml), water, azijn, sojasaus, gula djawa, chilisaus en maizena door elkaar tot een sausje.

Laat een wok gloeiend heet worden. Voeg 1 eetlepel arachideolie toe en laat heet worden. Voeg het vlees toe, roerbak 3 - 4 minuten en haal uit de pan. Verhit nog een eetlepel olie en roerbak de bosuitjes, gele en rode paprika en de peultjes ± 5 minuten (de groente moet knapperig blijven). Voeg het vlees en de ananastukjes toe en roer door elkaar. Voeg het sausje toe en laat al omscheppend binden.

Serveer er rijst bij.

Geen opmerkingen: