21 mei 2015

Biefstuk met romige champignons

Biefstuk met champignons

Trefwoorden: simpel, snel klaar en lekker! In het oorspronkelijke recept wordt het vlees gegrild, ik heb eerst de biefstukken gebakken en daarna in dezelfde pan de saus gemaakt.

Biefstuk met romige champignons (2 personen)
  • 2 biefstukken
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 takje verse tijm, blaadjes eraf gerist of ½ theelepel gedroogde tijm
  • 100 ml slagroom
Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper. Verhit de helft van de boter in een (diepe) koekenpan en bak de biefstukken om en om. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

Verhit de resterende boter in dezelfde pan en bak de champignons in 5 – 10 minuten goudbruin en zacht. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en bak al roerend 1 minuut mee. Schenk de slagroom erbij, zet het vuur lager en laat de saus in ± 5 minuten indikken.

Leg de biefstukken op borden, schep de saus erover en serveer.

Geen opmerkingen: