08 juni 2015

Roergebakken kip met groene asperges en gember

Roergebakken kip met groene asperges en gember

Kijk, zo makkelijk kan koken zijn. Je roerbakt kip, doet daar nog groenten en kruiden bij, roert er een sausje door en voila!

Roergebakken kip met groene asperges en gember
(4 personen)

  • 450 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 200 gram dunne groene asperges, gehalveerd
  • 1 gele paprika, in repen
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • flinke snuf gedroogde chilivlokken
  • 2 eetlepels verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt of fijn gehakt
  • 180 ml kippenbouillon
  • 60 ml sojasaus of coconut aminos
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels maïzena
  • zout en versgemalen peper
Bestrooi de reepjes kip met zout en versgemalen peper.

Saus: Meng kippenbouillon, sojasaus, honing en maïzena in een maatbeker door elkaar. Zet apart tot gebruik.

Verhit een wok/wadjan op hoog vuur, voeg 1 eetlepel kokosolie toe en roerbak de reepjes kip in ± 5 minuten gaar. Schep op een bord en zet afgedekt apart.

Verhit de resterende kokosolie in dezelfde wok/wadjan en roerbak ui, asperges, paprika en champignons beetgaar in ± 5 minuten. Voeg chilivlokken, knoflook en gember toe en roerbak 1 minuut mee.

Roer de saus door het groentemengsel, breng aan de kook en laat de saus in 1 minuut indikken. Zet het vuur laag, voeg de reepjes kip toe en laat 1 minuut meewarmen. Breng zo nodig nog op smaak met zout en versgemalen peper. Direct serveren met gekookte rijst.

Gebaseerd op dit recept.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een heerlijk gerecht Levine, ik heb zitten smullen! Eenvoudig en puur.. Heerlijk.
Ik blijf het altijd ingewikkeld vinden om een recept voor een warme maaltijd aan te treffen als ik weer eens op zoek ga naar een lekker broodreceptje. Maar het restje groene asperges dat niet op de BBQ belandde moest op en toen moest ik dit gerecht echt even uitproberen.
Deze blijft op de lijst!
Jolande